De Gibbs zijn geboren op een eilandje maar verhuizen al op jonge leeftijd naar Manchester, waar jongste broer Andy geboren wordt. De drie gaan als tieners gezamenlijk muziek maken en treden in hun beginjaren op als The Rattlesnakes en later als Wee Johnny Hays and the Blue Cats. Wanneer het gezin in 1958 naar Australië verhuist, begin het pas goed te lopen met hun muziekcarrière. De talentjes worden onder de aandacht gebracht door een lokale radio DJ en al snel treedt het trio op als de Bg’s (een afkorting van ‘Brothers Gibb, later verbasterd naar ‘Bee Gees’). Een jaartje later hebben ze zelfs hun eigen tv-show!
Platencontract
De oudste van de broers ( Barry) is 18 jaar als zij hun eerste platencontract tekenen in 1963 bij Spin Records. Even later scoren zij onder de vlag van dit label hun eerste nummer 1 hit ‘Spicks and Specks’ dat ook in Nederland een redelijk succes wordt. Dan keert de familie in 1967 terug naar Engeland en brengt de band het debuutalbum Bee Gees 1st (1967) uit dat meteen een doorslaand succes is. De komende decennia zullen de heren vanwege onverenigbare conflicten diverse keren solo gaan, maar steeds komen ze bij elkaar terugkeren. De eerste nummer 1-hit in Amerika is de ballad ‘How Can You Mend A Broken Heart’. Er zullen nog vele rustige ballads volgen als plotseling na 10 jaar de heren hun sound compleet veranderen. Samen met producer Arif Mardin (Atlantic Records) ontwikkelen zij een nieuwe muzikale r&b kant met een dosis funk en lekkere disco. Dat resulteert in het album Main Course (1975) met hits als ‘Jive Talkin’, ‘Nights On Broadway’ en ‘Fanny’. En natuurlijk de discoklassieker ‘You Should Be Dancing’ dat in ’76 overal wordt grijsgedraaid.
Saturday Night Fever
Die disco-rage krijgt een succesvol vervolg wanneer The Bee Gees de soundtrack verzorgen van de dansfilm Saturday Night Fever dat maar liefst 24 weken op nummer 1 staat! ‘How Deep Is Your Love’, ‘Stayin’ Alive’ en ‘Night Fever’ worden wereldwijde danshits. Dan beginnen de heren ook voor andere artiesten te schrijven.
Living Eyes (1981) een flop
Het is al twee jaar stil rond The Bee Gees, een eeuwigheid in deze tijd, als 'He's A Liar' uitkomt. The Bee Gees breken opeens met de disco, de muziek die ze mede groot hebben gemaakt. Commercieel gezien is het album Living Eyes (1981) een flop. Van het vorige (disco) album Spirits Having Flown (1979) zijn 30 miljoen exemplaren verkocht. Het nieuwe album komt tot een krappe één miljoen stuks. Ze noemen het achteraf zelf een zwak album. "We hebben het onder grote druk van het management en het label te snel uitgebracht ."
Dood van Andy
Begin jaren tachtig zijn The Bee Gees als songwriters/producers betrokken bij artiesten als Barbra Streisand, Dionne Warwick, Diana Ross en Kenny Rogers. Dan volgt in ’88 de tragische dood van jongste broer Andy. (Eind jaren ’70 zelf een tieneridool met hits als ‘I Just Want T Be Everything’ en ‘Desire’.)
Hall of Fame
De band neemt hun toekomst onder de loep en besluiten precies te doen waar ze zelf zin in hebben: songteksten schrijven en optreden. Voor het eerst in tien jaar gaan ze weer op wereldtournee. In 1997 verkoopt het album Still Waters - hun grootste succes sinds Spirits (1979) - wereldwijd 2.5 miljoen exemplaren! Dit is een goede reden dat de supergroep in het befaamde Rock & Roll Hall Of Fame zijn vereeuwigd. Betekent dat de broertjes thuis zitten en geen muziek meer maken? Integendeel. Zij treden nog regelmatig op en schrijven hier en daar nog een mooi nummer.
Overleden Maurice & Robin
In april 2001 brengen zij het album This Is Where I Came In uit. In 2003 overlijdt broer en bandlid Maurice Gibb onverwachts, op 53-jarige leeftijd. Ook broer Robin wordt niet oud en sterft op 20 mei 2012 aan darmkanker. Hij is dan 62 jaar oud.