Overzicht van alle nummers die zojuist gedraaid zijn op KINK. Met de KINK playlist vind je snel het nummer terug dat je net op de radio gehoord hebt of zoek het nummer op dat je graag nog eens terug wil luisteren. De afspeellijst is gesorteerd op het laatst gedraaide nummer, handig om snel de titel en artiest terug te vinden en zo mis je nooit meer een nummer van jouw radiostation.

KINK heeft de laatste 2 uur 43 liedjes gedraaid, welk nummer is jouw favoriet van dit moment?

#
titel
artiest
acties

13:39

Maak kennis met de Kink playlist

Waarschijnlijk heb je wel eens van de radiozender Kink gehoord, je bent namelijk niet voor niets bij dit artikel terecht gekomen. Kies je voor de Kink playlist dan weet je zeker dat ook jij optimaal van heerlijke muziek kunt genieten. Het is natuurlijk een zender voor alle mensen die wel houden van alternatieve muziek. Benieuwd wat voor zender het precies is en hoe de Kink playlist eigenlijk tot stand is gekomen? Lees dan snel verder, in dit artikel komt het namelijk allemaal aan de orde!

Kink playlist – dé keuze voor alternatieve muziek

Laten we eerst eens kijken naar de Kink playlist zelf. Voor wie is deze zender eigenlijk bedoeld? Kink FM omschreef zichzelf als de enige commerciële radiozender in Nederland die zich volledig toelegt op alternatieve muziek. Ondanks het feit dat de meeste programma's werden gepresenteerd door Nederlandse diskjockeys is Kink FM ook internationaal bekend geworden. Dit komt voornamelijk door het feit dat er maar weinig wordt gepraat op de zender, de focus ligt echt op de muziek. Er zijn speciale aftakkingen van de Kink FM playlist die continu muziek afspelen. Dit zijn Kink Aardschok, Kink X-Rated en Kink Classics.

De oorsprong van de zender

In 1992 is de Nederlandse radiostation RTL Radio ontstaan. Deze zender werd geen succes, het trok dan ook echt maar heel weinig luisteraars in verhouding tot andere zenders. Gelukkig werd het format overgenomen en werd de zender omgedoopt tot RTL Rockradio. Later werd het Happy RTL om vervolgens een paar jaar jaren weer terug te gaan naar de naam RTL Rockradio. In 1995 werd de naam veranderd in Kink FM en werd het bedrijf tussen RTL en Veronica voor 50/50 verdeeld. In 1996 gaf RTL de kabelzender op en verkocht de resterende rechten aan Veronica. Zij zijn dan ook nog steeds eigenaar op dit moment is. Kink FM heeft een vrij hobbelig bestaan gehad, maar ze draaien nog steeds muziek.

De stap richting DAB+

Kink FM was in Nederland via de kabel beschikbaar, in Europa via de satelliet en in de rest van de wereld via het internet. Ook stond het op de iTunes-lijst van radiostreams en via een iPhone-app. Op 29 juni 2011 kondigde Kink FM-eigenaar V-Ventures aan dat de zender op zijn 16e verjaardag zou stoppen met uitzenden. Op de 16e verjaardag van Kink FM is de zender dan ook helaas gestopt met uitzenden. Op 1 februari 2019 is Kink opnieuw opgestart, al kan je het nu alleen beluisteren via DAB+. In juni 2020 heeft Kink laten zien dat ze nog steeds aardig wat luisteraars weten te trekken, al zijn ze natuurlijk lang niet zo bekend als de grotere zenders.

Met de Kink playlist kan je echt optimaal van alle mogelijke soorten alternatieve muziek genieten. Mocht je van dit genre houden dan is dit zeker een playlist om tussen je favorieten te zetten. Blijf zeker even hangen op de site als je nog meer te weten wilt komen over alle zenders die er momenteel te vinden zijn!


Info

Volg ons via de verschillende social media kanalen:

Kom je een video tegen bij een liedje wat niet klopt? Laat dat weten via de oranje "Klik hier" knop die onder de video staat. Dan gaan wij ons best doen om de juiste erbij zoeken.

De gegevens van de artiesten (tags, plaatje en vergelijkbare artiesten) zijn afkomstig van Last.fm

Heb je tips of suggesties voor het verbeteren van de website, laat het weten via het feedback formulier.

Facebook

Contact