#
titel
artiest
acties

Classic NL playlist voor al jouw klassieke muziek

Radiozenders zijn er in alle mogelijke soorten. Van de hiphop zenders tot aan de speciale klassieke zenders, voor iedereen is er wel een zender te vinden die past bij wat hij of zij leuk vindt om te luisteren. Mocht je van klassiek houden dan is Classic NL natuurlijk dé zender om eens een keer op te zetten. Benieuwd wat dit voor zender is en waar de Classic NL playlist eigenlijk vandaan komt? Dan is het geen verkeerd idee om snel verder te lezen, in dit artikel komt het allemaal aan de orde!

Wat is Classic NL eigenlijk?

Goed, laten we eerst maar eens kijken naar wat Classic NL voor zender is. Classic NL is een radiozender voor klassieke muziek in Nederland. Het is een radiozender die nationaal op DAB+ te beluisteren is. Echter is hij internationaal ook op het internet beschikbaar is. Via een speciale livestream kun je de radiozender op ieder moment van de dag beluisteren. De zender is eigendom van Bakker Oosterbeek Beheer BV. Zij hebben de zender overgenomen van de Telegraaf Media Groep. Telegraaf Media Groep had het radiostation van 2006 tot november 2017 in eigendom. Het radiostation stond van 1994 tot 1 oktober 2019 bekend als Classic FM. De zender zendt 24 uur per dag klassieke muziek uit zonder presentatoren. In de jaren 1994-1997 was het formaat vrijwel identiek aan de zender Classic FM uit het Verenigd Koninkrijk.

Oorsprong van de zender, de Classic FM playlist

Eind januari 1994 vond er een herverdeling van de FM-aardfrequenties plaats. Het doel was om één frequentiepakket te verdelen voor jazz en klassieke muziek. De voorkeur van het Ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur ging uit naar EuroJazz. Echter werd het toch toegewezen aan Classic FM op voorwaarde dat er 40% jazz zou worden uitgezonden. Op 30 april 1994 werd het Nederlandse Classic FM opgericht en ging de uitzendingen van start. Later is de focus echt gelegd op klassieke muziek.

Poging jongeren te bereiken

Hoewel je bij de zender Classic NL gelijk denkt aan ouderen is dit beeld niet helemaal correct. Het is namelijk zo dat de zender Classic NL echt hun best heeft gedaan om ook de jongeren te bereiken. Het station kreeg de opdracht om een jonger publiek aan te trekken. Dit deden ze door overdag kortere stukken klassieke muziek te spelen. Dit zou het mogelijk maken om de jongeren te trekken die klassieke muziek luisteren voor tijdens het leren. In de avond speelt de zender wel weer lange klassieke stukken af, dit is met name gericht tot de ouderen.

Als je van klassieke muziek houdt dan zal Classic NL zeker een zender zijn die je zal waarderen. Hier vind je de meest klassieke nummers, ideaal voor tijdens het werken of het studeren. Mocht je nog meer te weten willen komen over alle mogelijke soorten radiozenders dan is het een goed idee om hier op de site even te blijven hangen. Hier zijn namelijk nog veel meer artikelen te vinden!


Info

Volg ons via de verschillende social media kanalen:

Kom je een video tegen bij een liedje wat niet klopt? Laat dat weten via de oranje "Klik hier" knop die onder de video staat. Dan gaan wij ons best doen om de juiste erbij zoeken.

De gegevens van de artiesten (tags, plaatje en vergelijkbare artiesten) zijn afkomstig van Last.fm

Heb je tips of suggesties voor het verbeteren van de website, laat het weten via het feedback formulier.

Facebook

Contact