Blog

7 Beste playlist curatoren op Spotify

11 juni 2024

Als artiest is er niets zo belangrijk als gestreamd worden op Spotify. Het is alleen nog niet zo makkelijk om opgepikt te worden door het brede publiek. Een manier om meer op te vallen is door de muziek naar playlist curatoren te sturen. Dit zijn mensen of teams die playlisten voor Spotify samenstellen. Dit zijn de 7 beste playlist curatoren op Spotify.

Waar playlist curatoren te vinden zijn

Er zijn tal van playlist curatoren die voornamelijk online gevonden kunnen worden. Naast de 7 beste playlist curatoren op Spotify kan ook via Google of een andere zoekmachine naar deze teams gezocht worden. Het is dan wel van belang om regels voor veilig internet volgen. Dit om te voorkomen dat de zoektocht eindigt in een hack of malware op het apparaat. Neem deze maatregelen:

 • Gebruik een VPN – Een Virtual Private netwerk zorgt voor een anonieme en veilige internetverbinding. Hiervoor is Surfshark VPN downloaden bijvoorbeeld, een goede keuze.
 • Gebruik antivirussoftware – Kies bij voorkeur voor betaalde variant voor extra bescherming.
 • Open alleen veilige websites – Open alleen websites die voor het adres een slotje hebben staan en de letter ‘s’ achter https:// hebben staan.
 • Open geen onbekende links en documenten – Deze kunnen virussen of malware bevatten.

De 7 beste playlist curatoren op Spotify

Over naar de 7 beste playlist curatoren op Spotify. Er zijn een groot aantal curatoren online te vinden die niet legitiem zijn. Muziek naar deze partijen sturen zal de muzikale carrière niet helpen. Deze playlists worden namelijk verwijderd en het kan ook gevolgen hebben voor de account van de muzikant. De volgende playlist curatoren zijn legitiem en behoren bovendien tot de beste playlist curatoren op Spotify.

 • SubmitHub – Dit platform helpt artiesten in contact te komen met betrouwbare playlist curatoren op Spotify. Daarnaast helpen ze artiesten om bloggers en influencers te vinden waarmee ze kunnen samenwerken.
 • Musicto – Dit is een platform waar playlist curatoren nieuw talent zoeken en hun playlists delen.
 • Soundplate – Een platform waar playlist curatoren contact kunnen leggen met artiesten en hun playlist laten horen.
 • Omari – Een website die artiesten helpt bij het verschijnen op playlists, maar ook promotie en management verzorgen.
 • Indie Shuffle – Een bedrijf dat zich focust op opkomende artiesten. Ze promoten verschillende genres en schrijven ook interessante muziekblogs.
 • Indiemono – Biedt een tool voor indie artiesten om op te vallen bij playlist curatoren.
 • BIRP – Op Blalock’s Indie Rock Playlist zijn curratoren altijd op zoek naar nieuwe indie rock artiesten.

Opvallen bij playlist curatoren op Spotify

Het is nu duidelijk welke goede playlist curatoren er zijn, maar daar is het nog niet mee klaar. Deze playlist curatoren krijgen heel wat muziek onder ogen. Het is dus zaak om op te vallen. Voordat contact opgenomen wordt, is het verstandig om te onderzoeken wie de playlist curator is en wat hun voorkeuren voor de playlists zijn.

Vervolgens is het belangrijk om een goede begeleide e-mail op te stellen. Leg in deze e-mail uit om wat voor muziek het gaat, ben hierin zeer specifiek over het genre en de stijl. Vertel verderop in de e-mail ook iets over de artiest. Geef daarbij links naar YouTubekanalen en de eigen website. Het loont de moeite om tijd en energie in deze e-mail te stoppen. Een artiest zal maar één kans krijgen om op te vallen.

Populaire artiesten uit Nederland waar je geweest moet zijn!

22 december 2023

Wanneer je fan bent van de Nederlandse muziek, dan is het natuurlijk superleuk om een keer te gaan kijken bij je favoriete Nederlandse artiest. Nederland kent door de jaren heen namelijk ontzettend veel verschillende artiesten, met ook allemaal goede nummers. Toch zijn er maar een paar artiesten die er op dit moment uitspringen en waar je dus zeker een keer moet zijn geweest. Hieronder lees je precies welke artiesten leuk zijn om te bezoeken, als je van Nederlandse muziek houdt.

Antoon

Allereerst is er in Nederland ook veel ruimte vrijgemaakt voor jonge artiesten, zoals Antoon. Deze Amsterdammer wist het publiek te veroveren met zijn nummer ‘Hyperventilatie’. Hij spreekt voornamelijk de jongeren van Nederland aan en is ook erg leuk om naartoe te gaan. Als je Antoon wilt zien spelen, dan heb je een grote kans dat hij wel te vinden is op diverse festivals en feestjes door heel Nederland. Kijk gemakkelijk op de Concertagenda Nederland, om erachter te komen waar hij op moet treden. Op die manier hoef je hem dus niet te missen en kun je gaan genieten van zijn toffe muziek.

Guus Meeuwis

Als je verder gaat in de Nederlandse popmuziek, dan kom je natuurlijk ook snel uit bij Guus Meeuwis. Deze Brabander heeft het met al zijn concerten ook ver geschopt en daarom is het ook een echte aanrader om een keer naar een van zijn shows te gaan. Zo heeft hij vele nummers over de liefde en heeft hij ook een echte carnavalskraker te pakken. Verder doet Guus ook mee aan verschillende samenwerkingen zoals de Streamers en de Vrienden van Amstel Live. De Vrienden van Amstel is een concert waar je echt heen moet gaan, om diverse Nederlandse artiesten te zien stralen op het podium. De Vrienden van Amstel tickets kun je gemakkelijk kopen en op die manier kun je genieten van een onvergetelijke avond.

Suzan en Freek

Als laatste de artiesten die van onbekend naar heel bekend gingen, namelijk Suzan en Freek. Dit Nederlands stel is een grote toevoeging aan de muziekstijl van Nederland en ze hebben het nu al ver geschopt. Zo hebben ze al heel vaak voor een uitverkochte zaal gestaan, met fans die al hun liedjes al mee wisten te zingen. Daarnaast doen Suzan en Freek ook mee met diverse samenwerkingen als het gaat om muziek. Zo hebben ze samen met Snelle een liedje uitgebracht en ook Claude mocht meewerken met Suzan en Freek aan een te gek nummer. Als je nou ook helemaal fan bent van deze artiesten, dan is het goed om te kijken wanneer ze moeten spelen. Op die manier kun je ook een magische avond beleven bij Suzan en Freek.

4 unieke manieren om naar muziek te luisteren

19 juni 2023

Een van de beste uitvindingen die de mensheid ooit heeft bedacht, is muziek. Muziek is iets waar ieder persoon ter wereld van kan genieten. Wat dit ook zo mooi maakt, is dat er vele manieren zijn om naar muziek te luisteren. Ben jij op zoek naar nieuwe methodes om je favoriete liedjes op een andere manier te beleven? Dan is het zeker geen slecht idee om deze blog door te lezen, want hier bespreken we de beste manieren om op een unieke wijze te luisteren naar de beste hits en zo op een nieuwe wijze je playlist door te nemen.

Een silent disco

De eerste unieke wijze om naar muziek te luisteren, is door naar een silent disco te gaan. Luisteren naar muziek tijdens een silent disco is uniek omdat de muziek via een koptelefoon wordt beluisterd in plaats van met luidsprekers. Hierdoor kunnen mensen muziek op hun eigen manier beleven zonder andere mensen of de omgeving te storen. Het creëert ook een intieme sfeer waar iedereen zijn eigen individuele dansfeest kan hebben. Daardoor is het dan ook zeker slim om via een plek als Goedebuursilentdisco.nl een silent disco uit te proberen.

Vinyl

Luisteren naar muziek op vinyl is een andere unieke ervaring die niet te vinden is in andere muziekformaten. Vinylplaten hebben een rijker en warmer geluid dan digitale opnames, waardoor er meer nuances in de muziek te horen zijn. Omdat vinylplaten fysieke objecten zijn, creëren ze ook een meer menselijke ervaring bij het luisteren naar muziek, omdat je de albumhoes kunt vasthouden en fysiek contact kunt hebben met de plaat zelf. Daarnaast geven veel muziekliefhebbers de voorkeur aan het rituele aspect van het voorbereiden van de vinylplaat voordat je hem afspeelt.

Live concerten

Ook luisteren naar muziek tijdens een live concert is uniek. Dit komt doordat het een meeslepende ervaring biedt die simpelweg niet kan worden nagebootst met opgenomen muziek. Er hangt energie en opwinding in de lucht als het publiek samenwerkt, danst en meezingt met de muziek. De sfeer van een live concert is vaak zeer geladen en kan ongelooflijk krachtig zijn voor zowel de artiesten als het publiek. Daarnaast stelt het mensen in staat om hun favoriete artiesten van dichtbij te zien optreden en betekenisvolle connecties te maken die ze niet zouden kunnen hebben via muziek die niet live is.

Radiozenders

Tot slot is via een radiozender naar muziek luisteren vrij uniek. Dit heeft te maken met het feit dat het luisteraars de mogelijkheid biedt om muziek van veel verschillende stijlen te ontdekken die ze anders misschien niet hadden kunnen horen. Het biedt ook een interactieve omgeving waar DJ’s en andere radio persoonlijkheden verhalen delen over de muziek die wordt gedraaid. Bovendien bieden sommige stations live call-ins en verzoeken van luisteraars, wat een gemeenschapsgevoel creëert onder de luisteraars.

4 redenen om voor hosting op linux te kiezen

19 juni 2023

Langzaam maar zeker hebben we steeds meer keuze op het gebied van hosting. Hosting is een dienst die opslagruimte en toegang biedt voor websites of andere gegevens. Doordat er steeds meer keuze is op het gebied van hosting, kan het lastig zijn om door de bomen het bos nog te zien. Linux hosting wordt echter steeds vaker gezien als de beste optie. In deze blog vertellen we je waarom dit het geval is. Lees dus snel verder om te zien of dit de beste optie voor je is.

Veiligheid

De eerste reden om voor hosting op Linux te kiezen, heeft te maken met de veiligheid. Hosting hoort namelijk je gegevens te beschermen tegen mensen die kwade intenties hebben. Niet elke soort hosting is echter gelijk qua hoe veilig ze zijn. Daardoor kun je toch ineens je gegevens bij bijvoorbeeld hackers vinden. Linux hosting staat echter bekend als een van de veiligste soorten hosting. Daardoor hoef jij je geen zorgen hierover te maken. Wanneer je dus veiligheid op prijs stelt, zal via een partij als TransIP.nl Linux hosting een uitstekende keuze zijn.

Lage kosten

Een andere reden waarom veel mensen voor Linux hosting kiezen, is omdat de kosten laag zijn. Dit geldt vooral als je veel ruimte en bandbreedte wilt hebben die je niet nodig hebt. In dit geval kan Linux-hosting aanzienlijk goedkoper zijn dan andere soorten hosting, zoals Windows of Shared Hosting. Linux biedt ook meerdere distributies met verschillende kosten- en functieniveaus. Dus als je een budget hebt, kan Linux hosting de juiste keuze zijn. Bovendien kun je besparen op dit soort hosting wanneer je een jaarabonnement neemt in plaats van dat je per maand betaalt. Ook dit motiveert mensen om voor Linux hosting te kiezen.

Stabiliteit

Verder is de stabiliteit van Linux hosting een grote reden om voor dit soort hosting te kiezen. Linux staat bekend als zeer stabiel en veilig, waardoor het de voorkeur geniet voor het hosten van websites. Bovendien kun je met Linux-hosting de setup van je server aanpassen aan je behoeften. Hierdoor blijft je website altijd in de lucht zonder enige onderbreking. Samen met de hoge mate van veiligheid zorgt dit ervoor dat linux hosting een populaire keuze is onder zowel particulieren als ondernemers.

Flexibiliteit

Tot slot staat Linux hosting bekend om haar flexibiliteit. Zoals eerder vermeld, kun je de setup van je server aanpassen aan je behoeften. Dit betekent ook dat je alle applicaties, tools en software kunt installeren die compatibel zijn met Linux. Dit betekent dat wat voor website of applicatie je ook wilt hosten, Linux hosting een geweldige keuze is. Ook kun je de omvang van de hosting eenvoudig uitbreiden, wat ideaal is voor groeiende bedrijven.

4 locaties: Welke muziekstijl wordt het vaakst afgespeeld

7 november 2022

We kunnen allemaal wel een aantal favoriete muziekstijlen noemen, maar welke stijl komt het meest voor op? In dit artikel geven we je 4 dingen: Welke muziek stijl wordt het vaakst afgespeeld bepaalde locaties. Deze stijlen verschillen vaak veel van bijvoorbeeld een dance club.

Muziek in de sportschool

Muziek in de sportschool is vaak heel motiverend. Het kan je helpen om je work-out beter te volbrengen en je kan er ook lekker mee ontspannen na afloop. Helaas is niet iedereen een fan van dezelfde muziekstijl die vaak in de sportschool wordt afgespeeld. Daarom hebben we hier een lijstje gemaakt met de 4 meest populaire muziekstijlen die je in de sportschool kan horen, zodat je weet welke stijl bij jou past.

1. Popmuziek

Popmuziek is een erg toegankelijke muziekstijl en daardoor ook erg populair in de sportschool. Deze stijl is ideaal als je wat extra motivatie nodig hebt om door te gaan met je work-out. Bovendien zijn er veel populaire hits die perfect op tempo zijn voor cardio oefeningen, dus je kan er lekker mee uithalen tijdens je work-out!

2. Dancemuziek

Dancemuziek is een andere populaire muziekstijl in de sportschool. Deze stijl is perfect als je wat extra energie wilt tijdens je work-out. De hoge beats en snelle tempo’s zullen je helpen om door te gaan met je work-out. Dancemuziek is ook ideaal voor cardio oefeningen, dus het kan je helpen om dat extra kilootje kwijt te raken.

3. Hiphop/Rap

Hiphop en rap zijn ook erg populair in de sportschool. Deze stijlen kunnen je helpen om wat extra motivatie te krijgen tijdens je work-out. Hiphop en rap zijn ook ideaal voor cardio oefeningen, dus het kan je helpen om die extra calorieën te verbranden.

4. Rockmuziek

Rockmuziek is een andere populaire muziekstijl in de sportschool. Deze stijl is perfect als je wat extra energie wilt tijdens je work-out. Rockmuziek is ook ideaal voor cardio oefeningen, dus het kan je helpen om die extra calorieën te verbranden

Muziek bij een indoor zwemparadijs

Indoor zwemparadijzen zijn een geweldige plek om je dag door te brengen, of je nu een kind of volwassene bent. Er is altijd wel iets te doen en de sfeer is ontspannend en vrolijk. De muziek die in indoor zwemparadijzen wordt afgespeeld, draagt hier absoluut aan bij.

Meestal wordt er vrolijke uptempo popmuziek afgespeeld met een toegankelijke sound. Dit soort muziek is leuk om naar te luisteren en houdt iedereen gemotiveerd. Op sommige momenten kan de muziek wat rustiger zijn, maar over het algemeen is het vooral upbeat en positief.

Yoga op muziek

Als je denkt aan yoga, is de kans groot dat je ook meteen aan ontspanning denkt. En hoewel yoga zeker ontspannend kan zijn, is het niet altijd even makkelijk om alle stilte in je hoofd te vinden. Soms kan een beetje achtergrondmuziek je daarbij helpen. Maar welke muziekstijl is dan het meest geschikt?

1. Klassieke muziek

Klassieke muziek wordt vaak gebruikt als achtergrondmuziek bij yoga omdat het de perfecte balans tussen rustgevend en opbeurend is. Deze muziekstijl kan ervoor zorgen dat je je beter concentreert en dieper in een pose komt. Bovendien maakt klassieke muziek vaak gebruik van natuurlijke instrumenten, waardoor je ook nog eens kunt genieten van de aangename geluiden die ze produceren.

2. Ambient muziek

Ambient-muziek heeft een zachte, rustige en ontspannende sfeer. Het is dan ook niet voor niets dat dit een van de populairste muziekstijlen onder yogi’s is. Het kan je helpen bij het kalmeren van je lichaam en geest.

3. New age-muziek

New age-muziek wordt vaak gebruikt als achtergrondgeluid tijdens meditaties en yoga, maar het kan ook perfect in de auto worden gedraaid of op de achtergrond staan terwijl je thuis werkt. Deze muziekstijl is oorspronkelijk afkomstig uit West-Europa, Euorpa en Amerika en kent verschillende subgenres zoals electronica, wereldmuziek, new age rock, new age pop en new age jazz.

De meeste muziek die in deze categorie valt gebruikt natuurlijke instrumenten, maar is vaak ook gemengd met synthesizers en andere elektronische effecten. De muziek is dan ook erg eigentijds en is vaak bedoeld om te relaxen.

4. Relaxmuziek

Deze muziekstijl bevat de ultieme ontspannende geluiden die je gedurende de hele dag kunt luisteren of mogelijk tijdens yoga, massage of meditatie. De meeste tracks zijn langzaam en sfeervol met een hypnotiserende werking. De muziek kan je helpen bij het ontspannen van je lichaam en geest en vermindert stress na een drukke dag.

Muziek in een casino

In een casino wordt vaak muziek afgespeeld die uptempo is en een hoop energie uitstraalt. Dit komt omdat mensen in een casino willen genieten en de sfeer er levendig moet zijn. Er wordt ook vaak jazz of blues gespeeld in een casino, omdat dit soort muziek de spanning verhoogt. Muziek kan de sfeer in het casino sterk verbeteren. Een goede mix van achtergrondmuziek kan ervoor zorgen dat spelers zich meer ontspannen voelen en langer in het casino blijven. Dit betekent meer kansen voor het casino om winst te maken. Daarom is het in alle top 10 online casino‘s zo dat er op de achtergrond muziek afgespeeld wordt.

Invloed van muziek

Muziek heeft een directe invloed op onze stemming. Het kan ons helpen ontspannen, maar ook energieker maken. Soms brengt het ons zelfs tot tranen.

Welke muziekstijl wordt het vaakst afgespeeld? Dat is niet zo eenvoudig te zeggen, want iedereen luistert graag naar iets anders. Toch zijn er wel enkele genres die populair zijn bij een breder publiek.

Popmuziek is misschien wel het meest voor de hand liggende voorbeeld. Deze stijl is toegankelijk voor iedereen en je hoort er vaak bekende hits in terug. Ook rockmuziek is erg geliefd, net als soul en R&B.

Jazz en klassieke muziek spreken ook tot de verbeelding van velen. Ze zijn wat minder toegankelijk dan de eerder genoemde genres, maar juist daardoor kunnen ze extra interessant zijn. Bovendien kun je met deze stijlen heel wat kanten op.

Muziek is dus niet alleen maar ontspanning. Het kan ook helpen bij het verwerken van emoties of het stimuleren van de creativiteit. In sommige gevallen zelfs tot tranen toe.

 

Online muziek luisteren met een VPN

31 oktober 2022

Heb je een betaald abonnement bij een streamingdienst en zit je in het buitenland? Dan kan het maar zo zijn dat je niet bij het Nederlandse aanbod kunt komen. Vanwege auteursrechten kun je namelijk alleen in sommige landen luisteren naar muziek van Nederlandse artiesten. In andere landen kan dat niet, omdat de muziekdienst niet de rechten heeft om de muziek in het buitenland af te spelen. Het kan ook andersom; je hoort in het buitenland een liedje dat je op de Nederlandse Spotify of Deezer niet kunt vinden. Je kunt dit probleem oplossen door een VPN (Virtual Private Network) te gebruiken.

VPN gebruiken voor groter aanbod

Als je in het buitenland een liedje hebt gehoord, kan het gebeuren dat je deze op het Nederlandse aanbod van Spotify, Deezer of Tidal niet kunt vinden. Dat kan voorkomen vanwege auteursrechten. Niet alle muziek komt in alle landen tegelijkertijd uit. Daardoor kan het zo zijn dat een liedje in het buitenland wel al uit is, maar in Nederland nog niet. In zo’n geval heb je vaak nog even geduld nodig. Of je wijzigt je locatie. De meeste streamingdiensten kijken namelijk naar de locatie aan de hand van je IP-adres. Als je je IP-adres wijzigt naar het buitenland, krijg je een breder aanbod te zien.

Je IP-adres wijzigen gaat erg gemakkelijk aan de hand van een Virtual Private Network (VPN). Een VPN is een versleutelde verbinding waarmee je al je internetverkeer via een afgeschermde digitale tunnel kunt laten lopen. Op die manier krijg je het IP-adres van de server van je VPN-aanbieder. Je kunt zelf een locatie kiezen in de meegeleverde software. Zo kun je je IP-adres bijvoorbeeld laten wijzigen naar Roemenië, als je een liedje zoekt dat je recent daar hebt gehoord. Soms gebeurt het weleens dat je in een grijs gebied terechtkomt en websites minder betrouwbaar zijn. Zo kan je privacy door alle popupjes en ongevraagde trackers behoorlijk in het gedrang komen. Om deze reden is het verstandig je online privacy te vergroten aan de hand van een VPN om mee te streamen.

Maak jezelf anoniem met een VPN

Met een VPN is het mogelijk om jezelf anoniem te maken. Als je websites bezoekt, laat je een digitaal spoor achter. Aan de hand van het IP-adres kunnen providers en websites vaststellen of jij het was die een website heeft bezocht. De meeste IP-adressen zijn bij benadering gekoppeld aan een locatie. Zo weet de website uit welke gemeente je ongeveer komt. Dat is niet tot de meter nauwkeurig, maar het kan wel een aanslag op je online privacy zijn. Daarom kun je jezelf anonimiseren met een VPN.

 Voor het gebruiken van een VPN-dienst heb je een abonnement nodig. Nadat je hebt ingelogd en gebruikmaakt van de software, kun je zelf een locatie kiezen. Wil je gewoon anoniem zijn en maakt de locatie je niet uit? Dan kun je ook willekeurig een locatie laten kiezen. Kies je voor Bulgarije, dan krijg je een Bulgaars IP-adres. Op die manier kun je alsnog dat liedje waar je naar op zoek was luisteren op de streamingdiensten. De diensten hebben in het buitenland vaak een groter aanbod.

Muziek veilig streamen

Wil je veilig muziek streamen? Dan is het gebruik van een VPN de beste optie. Het kan namelijk voorkomen dat je een liedje in het buitenland hebt gehoord, maar dat deze niet in het Nederlandse aanbod te vinden is. Als je op het internet gaat zoeken, kun je op websites terechtkomen die erg geïnteresseerd zijn in je persoonsgegevens. Daardoor wordt je online privacy behoorlijk verkleind. Op een gegeven moment heb je heel wat popups en advertenties openstaan. Daardoor weten de adverteerders meer van je dan je zou willen.

 Ga je op zoek naar online muziek? Dan kun je je privacy het best beschermen met een anonieme verbinding aan de hand van een VPN. Anders is je IP-adres altijd zichtbaar. In je zoektocht kun je best een illegale website tegenkomen. De toezichthouders kunnen je aan de hand van je IP-adres opleggen om geen illegale bronnen meer te gebruiken. Met een VPN kun je dus een hoop narigheid voorkomen.

Redenen om in een kwalitatief hoogwaardige laptop te investeren

8 augustus 2022

De meeste mensen gebruiken een laptop voor verschillende activiteiten: tekstverwerken, internetten en e-mailen bijvoorbeeld. De meeste laptops, ook de goedkopere varianten, laten zich daar prima voor lenen. Voor sommige hobby’s, waaronder muziek, dien je hogere eisen aan je nieuwe apparaat te stellen. Het is in die gevallen dan ook raadzaam om in een kwalitatief hoogwaardige laptop te investeren. Hieronder lees je wanneer je dat doet én hoe je ervoor zorgt dat je daar nooit te veel voor betaalt.

1. Foto’s bewerken

Bewerk jij graag huis-, tuin- en keukenfoto’s? Leg je jouw creaties in de keuken graag vast? Of ga je na een reis steevast zitten voor het verfraaien van alles wat jij op de gevoelige plaat hebt vastgelegd? Dan heb je een laptop nodig die sterk genoeg is om het zware programma Photoshop te draaien. Dit betekent dat je eisen aan de processor moet stellen. Met minder dan Intel Core i5 of een AMD Ryzen 5 processor kun je het dan niet af. Uiteraard is ook een ruim beeldscherm van belang.

2. Muziek beluisteren

Zoveel mensen, zoveel muzieksoorten. Gelukkig is er voor ieder wat wils. Veel mensen kiezen ervoor om hun favoriete muziek op hun pc of laptop af te spelen. De beste laptops zorgen ervoor dat je qua geluidskwaliteit geen concessies hoeft te doen. Muziek op je pc of laptop afspelen kan op verschillende manieren: middels je eigen verzameling, een internet radiostation als FunX of een digitale muziek streamingdienst als Spotify. Alleen met een kwaliteitslaptop gaat dat zonder enige hapering!

3. Muziekproductie

Luister je niet alleen graag naar muziek, maar houd je je ook bezig met muziekproductie en/of podcasting? Dan spreekt het helemaal voor zich dat een goede laptop essentieel is. Een van de beste laptops voor deze bezigheid is de Dell XPS 15. Gelukkig hoef je daar nooit te diep voor in de buidel te tasten, want je vindt op deze pagina regelmatig kortingscodes en bespaardeals. Dankzij dergelijke kortingsacties koop je tegen een aantrekkelijke prijs een laptop waarvan je jaren plezier zult hebben.

4. Gamen

Ben jij een fervente gamer? Laptops voor gamers behoren tot een geheel andere categorie. Deze laptops ogen vaak wat robuuster en zijn ook wat zwaarder. Ze hebben nu eenmaal veel kracht nodig. De belangrijkste vereiste voor een goede gaming laptop is een ijzersterke videokaart. Een videokaart die niet toereikend is, betekent haperingen in je spel. Onder andere bij de hierboven genoemde fabrikant Dell ben je eveneens aan het juiste adres voor kwalitatief hoogwaardige gaming laptops.

5. Videobewerking

De laatste reden om te investeren in een goede laptop is wanneer videobewerking tot je hobby’s behoort. Bij videobewerking creëer je films of video’s uit je eigen, losse cameraopnamen. Net als bij het bewerken van foto’s is ook bij het bewerken van video’s een goede processor de belangrijkste van alle benodigdheden. Je kunt het beste voor een Intel Core i7 of een AMD Ryzen 7 kiezen. Videobewerking vereist nu eenmaal meer dan fotobewerking. Maak dus gebruik van een aantrekkelijke kortingscode en haal jouw veelzijdige laptop binnenkort in huis!

Tips om te besparen op je zorgverzekering

19 oktober 2021

Er zijn een aantal kosten waar je niet onderuit komt, één van die vaste lasten is de premie van je zorgverzekering. Een basisverzekering is namelijk verplicht in Nederland en zo’n verzekering en lang niet altijd goedkoop. Om je te helpen wat geld te besparen, geven we je in dit artikel daarom wat tips voor het besparen op je zorgverzekering.

 1. Vergelijken

Je zorgverzekering vergelijken voor 2021 is erg belangrijk. Door namelijk de zorgverzekeringen die je misschien wilt kiezen te vergelijken, kun je zien welke verzekering het goedkoopste is en het beste bij jou past. Je kunt je verzekeringen zowel vergelijken als het gaat om je basisverzekering als je aanvullende verzekering. Zo weet je zeker dat je de verzekering kiest waar jij het beste mee uit de voeten kunt.

 1. Schrap aanvullende verzekeringen

Wanneer je wilt besparen op je verzekering, is één van de eerste dingen die je moet doen nagaan of je alles wel nodig hebt. Misschien heb je een paar aanvullende verzekeringen die je bij nader inzien toch niet echt nodig hebt, omdat het risico dat je loopt wel erg klein is. Dan kun je die verzekeringen beter opzeggen, je bespaart daar dan namelijk een hoop geld mee.

 1. Betaal per jaar

 2. Het is misschien even een grote som geld dat je in één keer moet betalen, maar het scheelt wel. Wanneer je per jaar betaalt, geven veel zorgverzekeraars namelijk vaak een korting van een paar procent op de premie en dat kan best lekker helpen. Daarbij is het ook makkelijk, want door jaarlijks te betalen hoef je je de rest van het jaar geen zorgen meer te maken over het geld voor je verzekering.
 3. Verhoog je eigen risico

Je eigen risico is het bedrag dat je eerst moet betalen als je zorg uit de basisverzekering nodig hebt. Als je verwacht dat je weinig zorg nodig zult hebben, kun je je eigen risico verhogen, je premie gaat dan namelijk omlaag. Wanneer je dan dus geen zorg nodig hebt, hoef je dat eigen risico ook niet te betalen en betaal je minder premie, waardoor je geld bespaart.

 1. Kies een internetverzekeraar

Sommige verzekeraars werken alleen via het internet. Er is dan dus geen werkelijk kantoor waar je naartoe kunt gaan. Dit worden internetverzekeraars genoemd. Zij zijn vaak een stuk goedkoper, omdat zij zelf ook minder kosten maken. Wanneer je dus kiest voor een internetverzekeraar, ben je vaak goedkoper uit.volleybalxl.nl

 

Waarom is het vergelijken van zorgverzekeringen zo belangrijk?

Ieder jaar is er één moment waarop je op zoek kunt naar een nieuwe zorgverzekering, tenzij dat je net 18 geworden bent. Je gaat dan op onderzoek uit en zoekt naar een nieuwe verzekering. Vaak ga je dan ook aan de slag met het vergelijken van zorgverzekeringen, maar waarom eigenlijk?

Een verzekering kun je dus slechts één keer per jaar afsluiten en dat is in de weken voor het nieuwe jaar. Je zorgverzekering vergelijken in 2021 doe je dus voor het jaar 2022. Als je 18 wordt, mag je wel voor een keer buiten die periode een zorgverzekering kiezen. Het is belangrijk dat je aan het kiezen van een zorgverzekering wat aandacht besteedt. Zo zorg je er namelijk voor dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan wanneer je later in het jaar zorg nodig hebt.

Stappen ondernemen

Wanneer je op zoek gaat naar een zorgverzekering, zijn er een aantal stappen die je waarschijnlijk onderneemt. Allereerst kijk je of je nog tevreden bent met je huidige basisverzekering. Een basisverzekering in Nederland is verplicht, dus als het goed is heb je die al een als je op zoek gaat naar een nieuwe. Vervolgens kijk je waar je basisverzekering aan moet voldoen. Schrijf specifiek voor jezelf op waar je precies naar op zoek bent, zodat je dat lijstje er later eventueel even bij kunt pakken. 

Een aanvullende verzekering is niet verplicht in ons land, dus het kan zijn dat je die nog niet hebt. Als je echter verwacht wat extra zorg nodig te hebben, is het verstandig om een aanvullende verzekering te kiezen. Welke je precies kiest hangt af van je voorkeuren en het soort zorg dat je nodig denkt te hebben. 

Het vergelijken

Als je eenmaal bedacht hebt welke verzekeringen je nodig denkt te gaan hebben en je weet welke eisen je aan je verzekeringen stelt, kun je op zoek gaan naar de juiste verzekering. Allereerst bekijk je welke verzekeringen misschien wel bij je kunnen passen. Om er vervolgens met zekerheid achter te komen dat een verzekering bij je past, ga je de verzekeringen met elkaar vergelijken. Zo kun je heel specifiek op bepaalde criteria, zoals het aantal zorgverleners en de premie, selecteren en kom je er binnen mum van tijd achter welke zorgverzekering het beste bij je past.

Kan jouw muziek soort iets zeggen over jouw stijl?

29 september 2021

Als het om muziek gaat heeft iedereen een andere voorkeur. Dit komt omdat er veel stijlen van muziek zijn en iedereen vindt iets anders mooi. Echter kan de muziek waar je naar luistert ook iets zeggen over wat je leuk vindt. Dit heeft verschillende redenen.

Soorten muziek

Er zijn veel verschillende soorten muziek. Deze soort zijn heel makkelijk onder te verdelen in twee categorieën. Zo heb je oude en nieuwe muziek. Tussen de stijlen zit een best groot verschil. Ook is er wat te zeggen over de stijl die je hebt als je naar een soort muziek luistert.

Oude muziek

Op het moment dat je naar oude muziek luistert, kan dit veel over je stijl zeggen. Dit komt omdat bij oude muziek vaak een soort klasse hoort. Echter zijn er veel verschillende richtingen als het gaat om oude muziek.

Als je bij oude muziek aan een soort klasse denkt, denk je al snel aan een paynplay casino en een glas whisky. Dit komt omdat dit bij de klassieke stijl hoort. Echter is dit een beetje ruim gezegd. Dit komt omdat oude muziek niet direct hoeft te zeggen dat je houdt van gokken en whisky.

Nieuwe muziek

Bij nieuwe muziek wordt er al snel aan een alternatieve stijl gedacht. Dit komt omdat nieuwere artiesten vaak ook een beetje een alternatieve stijl hebben. Deze alternatieve stijlen worden ook overgenomen door de mensen die er naar luisteren. Dit komt omdat artiesten vaak een voorbeeld zijn voor veel mensen.

Waar komt muziek voorkeur vandaan?

Om te begrijpen hoe je muziek voorkeur je stijl kan beïnvloeden, is het belangrijk om eerst te weten waar de voorkeur voor muziek vandaan komt. Dit komt omdat eigenlijk iedereen wel een voorkeur heeft als het gaat om muziek. Hierbij kan het ook meerdere stijlen zijn waar je een voorkeur voor hebt.

De grootste invloed op de muziek die je leuk vindt, is je omgeving. Met je omgeving worden de mensen waar je mee om gaat bedoeld. Dit komt omdat je deze muziek veel hoort. Hier raak je dan ook gewend aan. Omdat je er gewend aan raakt, begin je dit vaak ook mooi te vinden.

Vooral op het moment dat je met een bepaalde richting van muziek opgroeit, heeft dit een grote invloed op je smaak op latere leeftijd. Dit komt omdat je de muziek van vroeger altijd als iets moois ziet. Echter zul je hierbij later ook nog je eigen smaak ontwikkelen. Dit ligt vaak een beetje aan de vrienden waar je mee om gaat.

Afkeer tegen muziek

De meeste mensen hebben ook een afkeur voor een bepaalde soort muziek. Dit komt omdat het sommige geluiden je niet aan kunnen staan. De manier van zingen heeft hierop ook een grote invloed.

Echter is de afkeer voor een muziek soort ook iets wat je over kunt nemen van een ander. Dit komt omdat elke keer als een bepaalde soort muziek gedraaid wordt, er vaak gezegd wordt dat de muziek niet mooi is. Na een tijdje ga je dit zelf ook vinden. Deze mening ga je vaak ook van je ouders over nemen.

De puberteit

De puberteit is de tijd in je leven waarop je het meeste veranderd. Dit is namelijk het moment dat je je persoonlijkheid vast zet. Echter heeft dit ook een invloed op de muziek die je leuk vindt. Het is namelijk ook het moment dat je een bepaald soort muziek leuk gaat vinden.

Op het moment dat je een muzieksoort leuk gaat vinden tijdens je puberteit, is de kans groot dat je je mening over deze muziek gaat houden voor de rest van je leven. Tijdens de puberteit wordt namelijk niet alleen je persoonlijkheid vast gesteld, maar ga je ook een vast soort muziek leuk vinden.

In je puberteit ben je wel erg flexibel als het gaat om muziek. Dit houdt in dat de afkeer naar een bepaald soort muziek vaak een beetje weg valt. Als je hierbij veel in aanraking komt met een soort muziek die je eerst niks vond, is de kans groot dat je die wel leuk gaat vinden.

Puberteit, muziek en stijl

Tijdens je puberteit ben je je eigenlijk overal mee aan het ontwikkelen. Hierbij wordt ook je stijl vast gezet. In de puberteit ga je namelijk bepaalde kledingstukken mooi vinden om te dragen of heb je een voorkeur naar een bepaalde make-up.

Als je je veel bezig houdt met een bepaald soort muziek, is de kans groot dat je de stijl van die muziek ook mooi gaat vinden. Hier ga je je dan ook naar kleden. Dit is dan ook de grootste invloed die de muzieksmaak die je hebt kan hebben op de stijl die je hebt. Echter is dit niet bij iedereen het geval. De muziek bepaalt namelijk niet volledig wat je mooi vindt.

De bekendste gok-gerelateerde liedjes

17 mei 2021

Al sinds de eerste casino’s in Amerika lijken de werelden van het gokken en de muziek- entertainment onlosmakelijk van elkaar. In vrijwel ieder groot casino wordt er geregeld een live optreden gegeven om de gasten te entertainen tijdens het gokken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er in de muziek ook vaak verwezen wordt naar deze speelparadijzen voor volwassenen. Ben jij benieuwd in welke liedjes het gokken allemaal beschreven wordt? Lees dan snel verder!

Kenny Rogers – The Gambler

Als we het over gokken hebben, dan staat deze hit van Kenny Rogers, later in samenwerking met Johnny Cash, natuurlijk met stip op 1. Dit liedje uit 1979 gaat over de verteller die een gokker in de trein ontmoet en hier zijn laatste slok whiskey ruilt en wordt in veel casino’s in Las Vegas gedraaid. In de Spotify casino playlist van CasinoScout.nl staat het liedje zelfs op nummer 1. Het liedje is meermaals gecoverd door o.a. Madonna, Ray Lynam en Busy Signal en blijft zo een tijdloze classic.

Elvis Presley – Viva Las Vegas

Wanneer het over gokken gaat, kan ‘The King of Rock and Roll’ natuurlijk niet ontbreken. Elvis bezingt hier de hoofdstad van het gokken. Hoewel de versie van de King het meest bekend is, en al sinds jaar en dag het volkslied van deze stad in Nevada is, is niet iedereen het er over eens welke versie het best is. Veel Amerikanen zijn namelijk van mening dat de versie van Bruce Springsteen het van Elvis wint. Wat is jouw mening?

Motörhead – Ace of Spades

Van Rock and Roll naar snoeiharde metal: zanger Lemmy Kilmister van Motörhead zingt in het lied ‘Ace of Spades’ over de schoppenaas, welbekend uit iedere stok kaarten. In dit liedje staat deze kaart symbool voor de grilligheid van het leven, soms win je en soms verlies je alles. Precies zo is het met de schoppenaas; in het ene spel is het de hoogste kaart, terwijl het in het volgende spel de kaart is die je het liefst niet tegenkomt.

Een leuk feitje aan deze band, is het feit dat er ook een gokkast van is uitgebracht. Online casino spelontwikkelaar NetEnt bracht in 2016 dezez gokkast uit, welke volledig in het teken staat van de band. In een iDEAL online casino is het zelfs een van de populairste gokkasten van dit moment. Diverse websites geven de gokkast een hoge beoordeling, waaronder CasinoScout die de gokkast een vier sterren beoordeling gekregen.

Lady Gaga – Pokerface

In het geval van Lady Gaga is natuurlijk de vraag wanneer een liedje nou gok-gerelateerd is. De ‘Mother Monster’ gebruikt namelijk diverse gok-termen in de wereldhit Pokerface, maar in feite gaat het liedje niet over het leggen van kaarten, maar over de Love game. Een pokerface duidt op een gezicht waar je geen emotie van af kunt lezen, in Nederland ook wel een stalen gezicht genoemd.

ABBA – The Winner Takes It All

Lady Gaga is niet de enige die de liefde met een gokspel vergelijkt, ook ABBA gebruikt het metafoor in het liedje ‘The Winner Takes It All’. Wanneer de liefde over is, zijn alle kaarten gespeeld en pakt de winnaar de volledige winst, terwijl de verliezer achterblijft met helemaal niets. Soms wordt het lot voor je bepaald en spelen de goden een spelletje met je. Veel mensen denken dat het liedje ook betrekking heeft op de scheidingen binnen de ABBA-stellen zelf, maar zij geven aan dat er bij hun scheidingen noch verliezers, noch winnaars waren. 

Deze vijf muzikale verhalen zijn slechts enkele voorbeelden uit een lijst met honderden liedjes die een relatie met de gokwereld hebben. Ken jij er ook nog een paar?