29 september 2021

Als het om muziek gaat heeft iedereen een andere voorkeur. Dit komt omdat er veel stijlen van muziek zijn en iedereen vindt iets anders mooi. Echter kan de muziek waar je naar luistert ook iets zeggen over wat je leuk vindt. Dit heeft verschillende redenen.

Soorten muziek

Er zijn veel verschillende soorten muziek. Deze soort zijn heel makkelijk onder te verdelen in twee categorieën. Zo heb je oude en nieuwe muziek. Tussen de stijlen zit een best groot verschil. Ook is er wat te zeggen over de stijl die je hebt als je naar een soort muziek luistert.

Oude muziek

Op het moment dat je naar oude muziek luistert, kan dit veel over je stijl zeggen. Dit komt omdat bij oude muziek vaak een soort klasse hoort. Echter zijn er veel verschillende richtingen als het gaat om oude muziek.

Als je bij oude muziek aan een soort klasse denkt, denk je al snel aan een paynplay casino en een glas whisky. Dit komt omdat dit bij de klassieke stijl hoort. Echter is dit een beetje ruim gezegd. Dit komt omdat oude muziek niet direct hoeft te zeggen dat je houdt van gokken en whisky.

Nieuwe muziek

Bij nieuwe muziek wordt er al snel aan een alternatieve stijl gedacht. Dit komt omdat nieuwere artiesten vaak ook een beetje een alternatieve stijl hebben. Deze alternatieve stijlen worden ook overgenomen door de mensen die er naar luisteren. Dit komt omdat artiesten vaak een voorbeeld zijn voor veel mensen.

Waar komt muziek voorkeur vandaan?

Om te begrijpen hoe je muziek voorkeur je stijl kan beïnvloeden, is het belangrijk om eerst te weten waar de voorkeur voor muziek vandaan komt. Dit komt omdat eigenlijk iedereen wel een voorkeur heeft als het gaat om muziek. Hierbij kan het ook meerdere stijlen zijn waar je een voorkeur voor hebt.

De grootste invloed op de muziek die je leuk vindt, is je omgeving. Met je omgeving worden de mensen waar je mee om gaat bedoeld. Dit komt omdat je deze muziek veel hoort. Hier raak je dan ook gewend aan. Omdat je er gewend aan raakt, begin je dit vaak ook mooi te vinden.

Vooral op het moment dat je met een bepaalde richting van muziek opgroeit, heeft dit een grote invloed op je smaak op latere leeftijd. Dit komt omdat je de muziek van vroeger altijd als iets moois ziet. Echter zul je hierbij later ook nog je eigen smaak ontwikkelen. Dit ligt vaak een beetje aan de vrienden waar je mee om gaat.

Afkeer tegen muziek

De meeste mensen hebben ook een afkeur voor een bepaalde soort muziek. Dit komt omdat het sommige geluiden je niet aan kunnen staan. De manier van zingen heeft hierop ook een grote invloed.

Echter is de afkeer voor een muziek soort ook iets wat je over kunt nemen van een ander. Dit komt omdat elke keer als een bepaalde soort muziek gedraaid wordt, er vaak gezegd wordt dat de muziek niet mooi is. Na een tijdje ga je dit zelf ook vinden. Deze mening ga je vaak ook van je ouders over nemen.

De puberteit

De puberteit is de tijd in je leven waarop je het meeste veranderd. Dit is namelijk het moment dat je je persoonlijkheid vast zet. Echter heeft dit ook een invloed op de muziek die je leuk vindt. Het is namelijk ook het moment dat je een bepaald soort muziek leuk gaat vinden.

Op het moment dat je een muzieksoort leuk gaat vinden tijdens je puberteit, is de kans groot dat je je mening over deze muziek gaat houden voor de rest van je leven. Tijdens de puberteit wordt namelijk niet alleen je persoonlijkheid vast gesteld, maar ga je ook een vast soort muziek leuk vinden.

In je puberteit ben je wel erg flexibel als het gaat om muziek. Dit houdt in dat de afkeer naar een bepaald soort muziek vaak een beetje weg valt. Als je hierbij veel in aanraking komt met een soort muziek die je eerst niks vond, is de kans groot dat je die wel leuk gaat vinden.

Puberteit, muziek en stijl

Tijdens je puberteit ben je je eigenlijk overal mee aan het ontwikkelen. Hierbij wordt ook je stijl vast gezet. In de puberteit ga je namelijk bepaalde kledingstukken mooi vinden om te dragen of heb je een voorkeur naar een bepaalde make-up.

Als je je veel bezig houdt met een bepaald soort muziek, is de kans groot dat je de stijl van die muziek ook mooi gaat vinden. Hier ga je je dan ook naar kleden. Dit is dan ook de grootste invloed die de muzieksmaak die je hebt kan hebben op de stijl die je hebt. Echter is dit niet bij iedereen het geval. De muziek bepaalt namelijk niet volledig wat je mooi vindt.