19 oktober 2021

Er zijn een aantal kosten waar je niet onderuit komt, één van die vaste lasten is de premie van je zorgverzekering. Een basisverzekering is namelijk verplicht in Nederland en zo’n verzekering en lang niet altijd goedkoop. Om je te helpen wat geld te besparen, geven we je in dit artikel daarom wat tips voor het besparen op je zorgverzekering.

  1. Vergelijken

Je zorgverzekering vergelijken voor 2021 is erg belangrijk. Door namelijk de zorgverzekeringen die je misschien wilt kiezen te vergelijken, kun je zien welke verzekering het goedkoopste is en het beste bij jou past. Je kunt je verzekeringen zowel vergelijken als het gaat om je basisverzekering als je aanvullende verzekering. Zo weet je zeker dat je de verzekering kiest waar jij het beste mee uit de voeten kunt.

  1. Schrap aanvullende verzekeringen

Wanneer je wilt besparen op je verzekering, is één van de eerste dingen die je moet doen nagaan of je alles wel nodig hebt. Misschien heb je een paar aanvullende verzekeringen die je bij nader inzien toch niet echt nodig hebt, omdat het risico dat je loopt wel erg klein is. Dan kun je die verzekeringen beter opzeggen, je bespaart daar dan namelijk een hoop geld mee.

  1. Betaal per jaar

  2. Het is misschien even een grote som geld dat je in één keer moet betalen, maar het scheelt wel. Wanneer je per jaar betaalt, geven veel zorgverzekeraars namelijk vaak een korting van een paar procent op de premie en dat kan best lekker helpen. Daarbij is het ook makkelijk, want door jaarlijks te betalen hoef je je de rest van het jaar geen zorgen meer te maken over het geld voor je verzekering.
  3. Verhoog je eigen risico

Je eigen risico is het bedrag dat je eerst moet betalen als je zorg uit de basisverzekering nodig hebt. Als je verwacht dat je weinig zorg nodig zult hebben, kun je je eigen risico verhogen, je premie gaat dan namelijk omlaag. Wanneer je dan dus geen zorg nodig hebt, hoef je dat eigen risico ook niet te betalen en betaal je minder premie, waardoor je geld bespaart.

  1. Kies een internetverzekeraar

Sommige verzekeraars werken alleen via het internet. Er is dan dus geen werkelijk kantoor waar je naartoe kunt gaan. Dit worden internetverzekeraars genoemd. Zij zijn vaak een stuk goedkoper, omdat zij zelf ook minder kosten maken. Wanneer je dus kiest voor een internetverzekeraar, ben je vaak goedkoper uit.volleybalxl.nl

 

Waarom is het vergelijken van zorgverzekeringen zo belangrijk?

Ieder jaar is er één moment waarop je op zoek kunt naar een nieuwe zorgverzekering, tenzij dat je net 18 geworden bent. Je gaat dan op onderzoek uit en zoekt naar een nieuwe verzekering. Vaak ga je dan ook aan de slag met het vergelijken van zorgverzekeringen, maar waarom eigenlijk?

Een verzekering kun je dus slechts één keer per jaar afsluiten en dat is in de weken voor het nieuwe jaar. Je zorgverzekering vergelijken in 2021 doe je dus voor het jaar 2022. Als je 18 wordt, mag je wel voor een keer buiten die periode een zorgverzekering kiezen. Het is belangrijk dat je aan het kiezen van een zorgverzekering wat aandacht besteedt. Zo zorg je er namelijk voor dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan wanneer je later in het jaar zorg nodig hebt.

Stappen ondernemen

Wanneer je op zoek gaat naar een zorgverzekering, zijn er een aantal stappen die je waarschijnlijk onderneemt. Allereerst kijk je of je nog tevreden bent met je huidige basisverzekering. Een basisverzekering in Nederland is verplicht, dus als het goed is heb je die al een als je op zoek gaat naar een nieuwe. Vervolgens kijk je waar je basisverzekering aan moet voldoen. Schrijf specifiek voor jezelf op waar je precies naar op zoek bent, zodat je dat lijstje er later eventueel even bij kunt pakken. 

Een aanvullende verzekering is niet verplicht in ons land, dus het kan zijn dat je die nog niet hebt. Als je echter verwacht wat extra zorg nodig te hebben, is het verstandig om een aanvullende verzekering te kiezen. Welke je precies kiest hangt af van je voorkeuren en het soort zorg dat je nodig denkt te hebben. 

Het vergelijken

Als je eenmaal bedacht hebt welke verzekeringen je nodig denkt te gaan hebben en je weet welke eisen je aan je verzekeringen stelt, kun je op zoek gaan naar de juiste verzekering. Allereerst bekijk je welke verzekeringen misschien wel bij je kunnen passen. Om er vervolgens met zekerheid achter te komen dat een verzekering bij je past, ga je de verzekeringen met elkaar vergelijken. Zo kun je heel specifiek op bepaalde criteria, zoals het aantal zorgverleners en de premie, selecteren en kom je er binnen mum van tijd achter welke zorgverzekering het beste bij je past.