8 augustus 2022

De meeste mensen gebruiken een laptop voor verschillende activiteiten: tekstverwerken, internetten en e-mailen bijvoorbeeld. De meeste laptops, ook de goedkopere varianten, laten zich daar prima voor lenen. Voor sommige hobby’s, waaronder muziek, dien je hogere eisen aan je nieuwe apparaat te stellen. Het is in die gevallen dan ook raadzaam om in een kwalitatief hoogwaardige laptop te investeren. Hieronder lees je wanneer je dat doet én hoe je ervoor zorgt dat je daar nooit te veel voor betaalt.

1. Foto’s bewerken

Bewerk jij graag huis-, tuin- en keukenfoto’s? Leg je jouw creaties in de keuken graag vast? Of ga je na een reis steevast zitten voor het verfraaien van alles wat jij op de gevoelige plaat hebt vastgelegd? Dan heb je een laptop nodig die sterk genoeg is om het zware programma Photoshop te draaien. Dit betekent dat je eisen aan de processor moet stellen. Met minder dan Intel Core i5 of een AMD Ryzen 5 processor kun je het dan niet af. Uiteraard is ook een ruim beeldscherm van belang.

2. Muziek beluisteren

Zoveel mensen, zoveel muzieksoorten. Gelukkig is er voor ieder wat wils. Veel mensen kiezen ervoor om hun favoriete muziek op hun pc of laptop af te spelen. De beste laptops zorgen ervoor dat je qua geluidskwaliteit geen concessies hoeft te doen. Muziek op je pc of laptop afspelen kan op verschillende manieren: middels je eigen verzameling, een internet radiostation als FunX of een digitale muziek streamingdienst als Spotify. Alleen met een kwaliteitslaptop gaat dat zonder enige hapering!

3. Muziekproductie

Luister je niet alleen graag naar muziek, maar houd je je ook bezig met muziekproductie en/of podcasting? Dan spreekt het helemaal voor zich dat een goede laptop essentieel is. Een van de beste laptops voor deze bezigheid is de Dell XPS 15. Gelukkig hoef je daar nooit te diep voor in de buidel te tasten, want je vindt op deze pagina regelmatig kortingscodes en bespaardeals. Dankzij dergelijke kortingsacties koop je tegen een aantrekkelijke prijs een laptop waarvan je jaren plezier zult hebben.

4. Gamen

Ben jij een fervente gamer? Laptops voor gamers behoren tot een geheel andere categorie. Deze laptops ogen vaak wat robuuster en zijn ook wat zwaarder. Ze hebben nu eenmaal veel kracht nodig. De belangrijkste vereiste voor een goede gaming laptop is een ijzersterke videokaart. Een videokaart die niet toereikend is, betekent haperingen in je spel. Onder andere bij de hierboven genoemde fabrikant Dell ben je eveneens aan het juiste adres voor kwalitatief hoogwaardige gaming laptops.

5. Videobewerking

De laatste reden om te investeren in een goede laptop is wanneer videobewerking tot je hobby’s behoort. Bij videobewerking creëer je films of video’s uit je eigen, losse cameraopnamen. Net als bij het bewerken van foto’s is ook bij het bewerken van video’s een goede processor de belangrijkste van alle benodigdheden. Je kunt het beste voor een Intel Core i7 of een AMD Ryzen 7 kiezen. Videobewerking vereist nu eenmaal meer dan fotobewerking. Maak dus gebruik van een aantrekkelijke kortingscode en haal jouw veelzijdige laptop binnenkort in huis!